Хакан Шукур. Снимка: БТА
fallback

Турция издаде заповед за арест на футболната легенда Хакан Шукур. Причината е евентуалното му участие в опита за преврат на 15 юли, гръмнаха световните медии.

Голмайсторът е смятан за най-добрия нападател в историята на турския футбол и бронзов медалист от световния шампионат в Япония и Южна Корея. Шукур е заподозрян от прокуратура, че е член на въоръжена терористична група.

Нареждането е издадено в рамките на разследването на т.нар. Фетхулаххистка терористична организация (ФЕТО). Заповед за арест има и за бащата на футболиста - Сермет Шукур.

Хакан Шукур е голмайстор №1 за националния отбор на своята страна с отбелязани 51 гола. Той е и втори по брой изиграни мачове с националната фланелка със своите 112 мача.

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 7 години

Тоя що не си е гледал футбола

10

разочарован

преди 7 години

Не мога да повярвам от наглостта, когато чета или слушам интервюта на турски представители. Постоянно повтарят, че арестуват хора заплашили демократичната република Турция, разбираш ли и после арестуват журналисти и чиновници, както и футболисти !!! че и кой знае на колко години е баща му, това е вече прекалено. Истината е, че те европейци никога не са били, културата и религията е ориенталска, където и да идат са си на общества в квартали и се смесват трудно. Те са си завоеватели, не се мешат.

9

На Буров чичата

преди 7 години

A Йълдъз Ибрахимова дали е участвала в преврата ???

fallback