Робел и атлетичното му тяло: Снимка: Reuters

Кой ви е любимият спортист на Олимпийските игри?

Ивет Лалова? Или викате за Майкъл Фелпс, който е наистина във свои води. А може би... Робел Кирос Хабте. Ако не сте го чували, накратко ще ви го представим - той е етиопец и е плувец. Уникален плувец!

Робел набра популярност в социалните мрежи по две причини - първата е не особено атлетичното му тяло, което определено се отличава, редом до изваяните тела на останалите плувци. Другата причина, поради която феновете се радват на Робел, е неговата... скорост.

Той дава всичко от себе по време на квалификациите на 100 метра свободен стил. Просто... то не е достатъчно. Вижте:


Да, да, Робел не печели състезанието, пише британският "Мирър". Той дори се класира много след всички останали - за сравнение, първият от серията, австралиецът Кайл Чалмърс финишира с време 47,90. Робел е 17 секунди след него с време 64,95 секунди. В класирането Робел остава 59-ти от 59 състезатели.

И така Робел си заслужи прякора "Китът". Така той вече може да си прави компания с един стар познайник - Ерик "Змиорката" Мусамбани от Екваториална Гвинея, състезател на Олимпийските игри в Сидни през 2000 година.

Той не просто финишира последен. Неговото време за 100 метра свободен стил е 1:52:72. Това си е почти 50 секунди повече от времето на Робел! Припомнете си и плуването на Ерик "Змиорката":

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase