Снимка: Reuters
fallback

Най-добрият тенисист в света Новак Джокович отпадна сензационно още на старта на олимпийските игри в Рио де Жанейро. Световният №1 падна от неудобния си противник Хуан Мартин Дел Потро с 6:7 (4), 6:7 (2).

Както е известно, точно аржентинецът елиминира Джокович и на Игрите в Лондон, побеждавайки го в мач за бронзовите медали.

Олимпийската титла е единственото отличие, което липсва в колекцията на Джокович, но след края на днешното зрелище той напусна корта със сълзи на очи.

Дел Потро стигна до точки за пробив в първия и деветия гейм, но сърбинът успяваше да ги отрази. Точно преди влизане на първия сет в тайбрек аржентинецът се спаси от трудна ситуация и по-късно стигна до три сетбола, възползвайки се от втория от тях.

Оспорваната битка продължи във втория сет. Дел Потро поведе с 1:0 гейма, Джокович спечели разиграването на мача и поведе с 30-0 на свой сервис, но двойна грешка направи резултата 30-40 и сърбинът беше принуден да отрази два шанса за пробив, за да успее да направи резултата 1:1.

Силното подаване на Дел Потро продължи и световният №1 трябваше да се бори с всички сили, за да се добере до втори пореден тайбрек. В него Дел Потро беше безпогрешен и ликува след 7:2 точки и Джокович напусне корта разплакан. Следващият опонент на Дел Потро ще бъде Жоао Соуса.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 7 години

Всеки тенисист в топ 100 на тениса е голям ....

12

Анонимен

преди 7 години

Големите си тръгват Джоко, Гришо, ...На този етап и да ми се иска няма как да се каже , че Гришо е голям по - скоро буди съжаление! Виж за Джокера съм съгласен определено е голям човек и тенесист! Дел Потро ме изненада приятно с игра и поведение на корта за него по може да се каже , че е голям... Ще се радвам да го видя скоро в топ 10 или поне топ 20

11

Фенка на тениса

преди 7 години

До АнонименГолемите си тръгват Джоко, Гришо, ...Кой е тоя Гришо????

fallback