Нораир Нурикян. Снимка: Bulgaria On Air

Покоряването на Олимп е много трудно, но благодарение на упоритостта, на тренировките, на постоянството се постигат успехите. Това заяви легендата във вдигането на тежести и двукратен олимпийски шампион Нораир Нурикян в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR. Според него човек трябва да си вярва.

Още по темата

Миналата година беше решено българските щангисти да не участват на Олимпийски игри в Рио де Жанейро заради допинг.

"За първи път се случва. Една грешка, която не зависеше от нас изобщо, но в крайна сметка бяхме отличени в употребата на допинг. Самата фирма производител, от която нашите момчета са купували лекарствата, това, което аз знам - нещо е забъркала, което не трябва да се слага вътре.

В крайна сметка Лабораторията и Международната федерация не ги интересува кой какво е направил, а въпросът е дали в тебе го има или няма това нещо, за което бяха наказани", обясни Нурикян.

Двукратният олимпийски шампион коментира и допинг скандала с Русия така: "Руските спортисти като говоря за щангистите, защото тях ги познавам повече - това са едни много талантливи момчета и то излезе така, че могат да стоят на една маса, да ядат, да пият и да взимат допинг, и да стават шампиони, което не е така. Самото състезание в щангите без руснаците се обезличава. За мен тази година няма да бъде интересна, но така или иначе състезанието ще си мине. Съдба", посочи Нурикян.

Според него българските спортисти "100 на 100 ще вземат медали" на Олимпиадата и се надява сред тях да има златно отличие.

Още новини от света на спорта четете на сайта на телевизия Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase