Снимка: Reuters
fallback

Грозни закани и заплахи се наложи да изтърпи българската състезателка по плуване Екатерина Аврамова, която се състезава за Турция. Плувкинята бе заплашвана от бащата на конкурентка в националния отбор на Турция, броени дни прези старта на Олимпийските игри в Рио, съобщава "24 часа", позовавайки се на турски издания.

В четвъртък Катя се е присъединила към лагера на националния отбор преди олимпиадата в хотел в Истанбул, където е трябвало да даде интервю. Преди започването му обаче се е стигнало до грозните сцени.

За лош късмет на нашето момиче се оказало, че хотелът е собственост на бащата на нейната най-голяма конкурентка в националния отбор - Халима Зерен, която остава втора на 200 м гръб в първенството на Турция след Аврамова. Това проваля плановете на турската състезателка за участие на олимпийските игри в Рио де Жанейро, които започват след броени дни.

Неуспехът на неговата щерка явно обаче е дошъл в повече на бащата бизнесмен, който се е нахвърлил словесно върху Аврамова по време на интервюто с обвинението, че е откраднала титлата и мечтата на дъщеря му. Според медиите е имало и псувни, етнически и ксенофобски обиди спрямо българката. Последвали и грозни заплахи към Аврамова за физическа саморазправа.

В крайна сметка българката е извикала полиция и е пуснала жалба срещу Зехи Зарен. Турската федерация по плуване вече излезе с декларация в защита на Аврамова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

79

Анонимен

преди 7 години

В турция няма български медии, В гърция няма Български медии, вБЮРМ няма български медии, в Сърбия няма български медии, но в България има новини на турски, и масово филми на турски по националниет телевизии . който иска да си направи кабелна турска телевезия, но не да ми говорят на турски по БНТ! или да ми дават турски филими по Великден по БТВ и по Коледа.

78

Анонимен

преди 7 години

Не е българка, това е ясно!

77

Анонимен

преди 7 години

След като тази държава, предлага добри условия и по добро финансово възнаграждение на нашата спортистка, не виждам нищо нередно да се състезава за нея, желая успех на момичето!

fallback