Снимка: Reuters
fallback

Най-бързата ни атлетка Ивет Лалова ще бъде знаменосецът на България по време на тържественото Откриване на Олимпийските игри в Рио, съобщава БОК. Откриването на игрите е следващият петък, 5 август.

Решението е взето по предложение на председателя на БОК Стефка Костадинова и е съгласувано с Оперативния щаб на нашата делегация. Самата Ивет пък е приела с радост честта да развее българския флаг на Откриването.

За Ивет Лалова това ще бъде четвърта поредна олимпиада, като при всичките си участия досега от Атина 2004 насам стига поне до полуфинал. Най-силното й представяне бе в Атина, когато се нареди 4-та на 100 м и 5-а на 200 м.

В Лондон преди четири години знаменосец бе Йордан Йовчев, в Пекин през 2008 Петър Стойчев, а в Атина през 2004 - Мария Гроздева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 7 години

Заслужава да бъде знаменосец и успех

6

Анонимен

преди 7 години

Можеше все пак да изберат някоя етническа българка. Олимпиада е това, все пак.

5

Анонимен

преди 7 години

спортът в една държава може да се развива ако има детски школи и желание! при нас липсват и двете. Всичките ни спортисти са на самодейно ниво, защото просто няма финансиране. И после им викаме туристи, ами да, така е, ама те просто нямат шанс предварително.

fallback