Снимка: БТА

Селекционерът на Германия Йоахим Льов бе разочарован след поражението от Франция с 0:2, което сложи край надеждите на Бундестима за четвърта евротитла.

Световните шампиони доминираха през първата част, в последните минути също имаха добри положения, но така и не успяха да вкарат гол и допуснаха първата си загуба на голям турнир от Петлите от 58 години.

"Бяхме по-добрият отбор. Положихме много усилия, показахме амбиция и желание и не спряхме да атакуваме. Имахме достатъчно положения, но за съжаление ги пропуснахме", заяви той.

"Нямахме късмет да получим гол от дузпа точно преди почивката. Като цяло шансът ни обърна гръб. През 2010-а и 2012-а, когато отпадахме от големите турнири, съперниците бяха по-добри от нас. Сега обаче ние бяхме по-силни от Франция, но резултатът е разочароващ", добави Льов.

"Вярно е, че ни липсваха някои играчи, тъй като Кедира и Гомес бяха контузени, а Хумелс бе наказан. Освен това Боатенг напусна контузен, а това са футболисти, които трудно могат да бъдат заменени. Момчетата направиха всичко, което им казах, показаха кураж и не мога да искам нищо от тях", изтъкна още той.

Още новини и реакции от снощния полуфинал четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase