Снимка: архив, Ройтерс
fallback

Новата звезда на португалския футбол Ренато Санчес не е на 18, а на 24 години! Сензационното твърдение е на бившия френски треньор Ги Ру.

Според него има проблем с рождената дата на играча, тъй като той е бил регистриран, когато е вече на 5 години и родителите му се разделят.

Официално Ренато се води, че е роден на 18 август 1997 година, но тъй като произходът му е от Кабо Верде, Ги Ру твърди, че има разминаване.

"Той казва, че е на 18 години, но според мен това трябва да се провери внимателно. Смятам, че рожденната му дата е регистрирана няколко години след дейстителния ден, в който се е родил. Убеден съм, че той е на 23 или 24 години", заяви той.

Ренато изигра страхотен мач срещу Полша, като вкара гол в редовното време, а след това се разписа и при дузпите за успеха на своя тим. Преди месец пък Байерн плати 35 милиона за него, като сумата може да се увеличи с още 45 милиона в зависимост от представянето му и постигнатите успехи.

Иначе това не е първият случай, в който се поставя под съмнение възрастта на играч с произход от Африка. Шансел Мбемба от Нюкасъл например има регистрирани 4 различни рождени дати.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 7 години

Е и?

11

Гунчо

преди 7 години

Някои от Пеневата чета също имат разлики, но само в месеците. По това време като се кажеше, че ще има балканиада за юноши родени след м. септември еди коя си година и им променяха картотеките, за да може да играят. Затова някои от тях са с две рождени дати.

10

Анонимен

преди 7 години

Забелязали ли сте как винаги се появява някой, който твърди, че е на 150 години, но никога няма документи с които да го докаже? Просто по света все още има места на който никой не се занимава с такива неща като рождена дата. Да, знае се, че той е син на... и евентуално е роден когато вожд е бил..., но дали е било през 1989 или 1997 няма никакво значение. Не знам точно къде е роден Ренато, но явно е роден на подобно място.

fallback