Снимка: БТА

Лидерът на Уелс Гарет Бейл обяви, че тимът му няма да се поддаде на напрежението и няма да се уплаши от най-големия мач във футболната история на страната.

В сряда Драконите излизат срещу Португалия в полуфинал на европейското първенство и футболистът на Реал Мадрид е на мнение, че приключението на тима няма да свърши сега.

"Това е нашия момент и ние не искаме всичко да приключи сега. Искаме да продължим своето пътуване и ще продължим да се борим. Ще излезем и ще се насладим на момента. Няма да се уплашим от нищо и няма да се смразим от напрежението. Дано да сме на ниво и да направим още история“ заяви Бейл, който тренира самостоятелно в понеделник, но успокои феновете, че няма съмнение, че ще участва в мача.

Освен това той е убеден, че тимът може да се справи с голямата звезда на съперника и негов съотборник в Реал – Кристиано Роналдо.

"Разбира се, че той е фантастичен играч и всеки знае на какво е способен. Ние обаче винаги говорим за нашите способности като отбор и колектив и не се притесняваме от съперниците. Много отбори разчитат на силни индивидуалности, докато при нас най-важен е отбора. При нас няма звезди. Всички работим като един и всеки се бори за другия", добави той.

"Загубихме Бен (Дейвис) и Аарън (Рамзи) поради наказание и това е ужасно за тях. Съчувстваме им, но това са правилата. Тяхната липса обаче ще ни мотивира допълнително, за да спечелим полуфинала и да могат да играят отново. Няма да играем само за нацията, но и за тях“, каза още Бейл.

Още новини от Евро 2016 четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase