Снимка: архив, Ройтерс
fallback

Най-добрият български тенисист Григор Димитров разкри, че се е разделил с личния си треньор Франко Давин в седмицата преди началото на Откритото първенство на Великобритания, на което участва без наставник за първи път в кариерата си.

Димитров стигна до третия кръг на "Уимбълдън", където вчера загуби от Стийв Джонсън (САЩ) със 7:6(6), 6:7(3), 4:6, 2:6. В Лондон 25-годишният българин все пак имаше поводи за радост, след като прекъсна серия от шест поредни загуби и записа две поредни победи в един турнир за първи път от края на април.

"Сам съм на този турнир и не се опитвам да го скрия. Нещата между мен и Франко не се получиха. Това е положението", коментира Димитров. "Все пак аз знам как да играя тенис, просто сега се нуждая от малко повече време за работа по логистиката, свързана с ракети, корди, топки, кортове, тренировки. Извън това се чувствам доста добре и съм щастлив", допълни той.

Димитров достигна до полуфиналите на "Уимбълдън" през 2014 година, в която проби в топ 10 и стигна до осмото място в класацията на АТП.

Българинът загуби два финала през този сезон - в Сидни и в Истанбул, но след почти три месеца без победа в Тура той се свлече на 37-ото място в световната ранглиста.

"Почувствах, че е време за промяна, нещо ново, нещо, което да ме върне в правия път. Искам да се развивам. Това е голямата ми цел. Но искам и да печеля мачове. Просто всичко трябва да върви заедно", каза Димитров.

"Доволен съм от решението си. Някак си се чувствам по-добре, настройката ми е положителна. Това, че имах възможност изцяло да контролирам нещата, ми даде много. Сам правих всичко за себе си и това ми хареса", допълни той.

Той все още не е мислил за нов личен треньор.

"Честно казано, не съм мислил по този въпрос. За първи път съм в такава ситуация на толкова голям турнир като този. Опитвах се да бъде позитивен и да не го мисля особено. Естествено сега ще имам повече време на преценя и да реша какво да правя", каза Димитров.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Фен

преди 7 години

Много добре - уволни треньора! Сега ако уволниш и Николинка-няма да имаш грешка! Момче - не си хаби таланта в спалнята с лелки! Хвани се 20 годишно маце да ти влее живец! Сигурно като дете си израснал по турнири без ***, и сега наваксваш/ това беше някакъв синдром?/.

27

Анонимен

преди 7 години

прекрасната Шерцингер за жена- тя да иска бебе от теб и ти се дърпаш. Ми дършпай се.....като станеш на 40 няма те иска и Кунева!-------------Абе смотлъо ти щом се впечатляваш от стари жени едва ли си спал с момичета. Кой се натиска на стари жени,когато има млади и стегнати,а не амортизирани лелички.И един мъж на 40 години изглежда добре,а жена на 40 и тя става мъжествена и лелка. Мъжът може да избира,докато жената може да избира до 30-35 г.,след това нищо не избира,щото няма желаещи.

26

Анонимен

преди 7 години

защото той клати елитни котета,Мухахахаха много обичам такива загубеняци като се изказват така. Клател елитни котета, клати лелките, що не клати някоя млада,а все разни лелки.Ако клати София Лорен сигурно още повече ще ти се издигне в очите като ***.

fallback