Снимка: архив, Булфото
fallback

Финансовият благодетел на ЦСКА Гриша Ганчев призна, че битката за влизането на отбора в А група му е коствала много сили, ала сега е доволен от успешния и край. Бизнесменът заяви, че клубът вече е чист и няма да трепери за бъдещето си, както се случваше през последните години.
 
 Ганчев определи като неприемливо стартиране на чисто в А окръжна група пред Нова тв.
 
„Аз моята цел съм си я постигнал. Има един чист клуб в А група, който няма да трепери всяка година дали ще вземе лиценз, кой ще ги осъди. Кой от някъде дошъл с по-скъпа боя, от тази черната, играл пет-шест минути за 300, 500, 700 хиляди евро. Те парите не са ги имали за нищо в този клуб“, каза Ганчев.
 
Ганчев коментира препятствията и отношенията си с Васил Божков. "Първо искам да кажа, че аз не водя лични битки с никой. Г-н Васил Божков не съм го чувал да каже една дума по темата ЦСКА. Някакъв директор се изявява там. Васо Пожарната, Дучето, Юли Москов и разни такива глашатаи.

Те казват - Божков ще направи това, Божков ще направи друго. Ние с него няма за какво да се караме. Да се караме за едни разходи, които трябва да се дават всеки месец ли? ЦСКА е отворен проект. Да заповяда г-н Божков, толкова много работа има в ЦСКА, че си нямате представа.

Трябва да се прави стадионът, трябва да се прави базата. Трябват пари за добри играчи. Трябва да се прави общежитие за ДЮШ. Това предстои да се върши в ЦСКА. Ако кажат: „ти пречиш, искаме да направим това нещо“, на секундата си взимам шапката, стига да видя, че нещо се прави".
 
Що се отнася до това, което искат феновете Гриша Ганчев каза: "Аз не знам кой стар ЦСКА искат феновете. През 1999 година ЦСКА на Илия Павлов бе погребан и се появи ЦСКА на Васил Божков. За него ли милеят, за онзи ЦСКА от 1985 година ли милеят, който го погреба държавата и направи Средец.

За онзи ли ЦСКА от 1992 година, който пък погреба Средец. Не знам за кой милеят. ЦСКА е стадионът, играчите, ДЮШ, треньорите и феновете. ЦСКА е сърцето, той не е търговско дружество".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

доктора

преди 7 години

Хайде ,Марибор ! Подуяне е малка транзитна гара !

27

ТИХО И КРИМИНАЛНО

преди 7 години

ДЪРЖАВАТА ЩЕ СИ ПОЛУЧИ ПАРИТЕ. ЦСКА НЕ Е КАТО ЛЕВСКИ ДА ЗАВЛИЧА ДЪРЖАВАТА. САМО ПРЕДИ 8 МЕСЕЦА ЛЕВСКИ БК ЗАВЛЕЧЕ ДЪРЖАВАТА С НАД 12 МИЛИОНА ЛЕВА.НИКОЙ НЕ ОБЕЛИ И ДУМА ЗА МОРАЛ. ВСИЧКИ МЪЛЧАХА В ДЪРЖАВАТА. НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ ВЕДНАГА БФБ ИМ ДАДЕ РАЗРЕШЕНИЕ НОВОТО ДРУЖЕСТВО "ЛЕВСКИ 1914" ДА ЗАПОЧНЕ ДИРЕКТНО В ЕЛИТА.А ПРЕДИ НЯКОЛКО ГОДИНИ ЦСКА БК КАТО ФАЛИРА НЕ МУ РАЗРЕШИХА ДА РЕГИСТРИРА ДОРИ ЮНОШЕСКИ ОТБОР !

26

Анонимен

преди 7 години

Където е отишъл Ганчев,потоп след него за съжаление.Всички фабрики му фалираха,завода за нат.сокове,автомобилният завод в който щяха да работят уж 2хил.човека!Захарните заводи и те затвориха,има цел някаква ама няма да е добре за ЦСКА,дали ще са бази,имоти или нещо друго но ще ревете.

fallback