Снимка: Reuters
fallback

Прокурор Джери Нел призова съда да даде присъда от най-малко 15 години затвор на Оскар Писториус, който е обвинен за предумишлено убийство на приятелката си Реева Стеенкамп.

Лекоатлетът с два ампутирани крака беше осъден на 5 години затвор през октомври 2014 година, след като застреля приятелката си Реева Стеенкамп през нощта на 14 февруари 2013 година. Той излежа една година в затвора, а след това наказанието му беше смекчено на домашен арест. По-късно прокуратурата обжалва решението и така се стигна до новото заседание на съда. 

Oще по темата

"Съдиите са длъжни да спазят минималния срок. Евентуални симпатии към обвиняемия не трябва да се вземат предвид. Ние нито един път не видяхме той да показва, че изпитва угризение на съвестта", каза Джери Нел.

Минималното наказание за предумишлено убийство е 15 години.

Адвокатът на Писториус Бари Ру го призова да си свали протезите на краката и да се разходи в съдебната зала, за да покаже своята уязвимост и безпомощност. Спортистът го направи, като се държа за мебелите и накрая се разплака. После се върна на мястото си, сложи си протезите и закри лицето си с ръце.

Произнасянето на окончателната присъда на Писториус се очаква в петък.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

As

преди 7 години

Този не е бил благодарен дори,че е имал приятелка"

7

до 6

преди 7 години

Все си е грях викаш. Дали е лъжа или убийство все тая. ДОбре едно и също ли е да те излъжа, че съм спал с Памела Андерсън и да те убия. Нали всички грешим, ще те гръмна и ще ти кажа "сори, пич, сбърках, нека никой не ме съди и ме остави да си живея живота".Ти или си мн зле, или си убиец и се припознаваш в него.

6

до 6

преди 7 години

Кога *** е мислил ?В момента изпитва удоволствие че има и по-зле от него...

fallback