Снимка: Reuters

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна в първия кръг на пети пореден турнир и остана без победа в състезанията от веригата на АТП от края на април.

Димитров претърпя поражение от сърбина Янко Типсаревич с 6:7(6), 6:4, 3:6 на старта на надпреварата на трева в лондонския "Куин'с Клъб" с награден фонд 1,928 милиона евро.

25-годишният хасковлия, шампион в турнира през 2014 година, не успя да се справи със съпротивата на бившия номер 8 в света Типсаревич, който в момента заема 553-ото място в подреждането на АТП.

Първият сет стигна до тайбрек, в който Димитров поведе с минипробив при 4:3 точки и имаше два сервиса, но допусна обрат.
Българинът реагира добре на негативния развой и след ранен пробив взе аванс от 2:0 гейма във втория сет, който запази до края му.

В решаващата трета част Типсаревич успя да стигне до единствен пробив при първите си възможности в мача в четвъртия гейм. При 3:5 Димитров стигна до шанс да си върне пробива, но сърбинът го отрази и след това стигна до първата си победа за сезона в състезанията на АТП след 2:26 часа игра.

Димитров, 37-и в света в момента, за последно спечели срещу хърватина Иво Карлович с два тайбрека на полуфиналите на турнира на клей в Истанбул на 30 април, след което вече е в серия от шест поредни поражения.

Още спортни новини четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase