Снимка: Reuters
fallback

Общ преглед
Реал Мадрид спечели финала на Шампионската лига срещу Атлетико Мадрид след дузпи. В редовното време двамата тима постигнаха равенство 1:1.

Реал Мадрид вдигна 11-ата си Шампионска лига след драматична победа над Атлетико Мадрид - 5:3 след наказателни удари във финалния сблъсък, който се игра на "Джузепе Меаца" в Милано.

Серхио Рамос отново се превърна в кошмар за "дюшекчиите", след като вкара първото попадение.

Преди две години именно след негов късен гол във финала между двата тима в същия турнир мачът бе пратен в продължения, а оттам и спечелен от "кралете".

Този път той се разписа в 15-ата минута, но Ферейра-Караско изравни в 79-ата за противника и така прати мача в продължения.

При дузпите единствено Хуанфран от Атлетико пропусна наказателния си удар, като нацели страничната греда, а след това Роналдо бе точен и донесе 11-ата титла от Шампионската лига за тима си.

В съставите на двата тима нямаше никакви изненади, като Зинедин Зидан и Диего Симеоне заложиха на най-доброто, с което разполагат.

Подробности четете на Gol.bg
 

Вижте някои от най-запомнящите се моменти от мача в галерията ни!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Анонимен

преди 7 години

Ако Реал бяха загубили кюрда щеше да е първа кипра да каже поредната си глупост. Ама сега нещо не се чува и вижда. Изпокри се.

32

asd

преди 7 години

На върха, но след шампиона Барселона!

31

Анонимен

преди 7 години

36, добре съм. Просто това е част от футбола. Сега никой не помни мача на Барса, но ако провериш в Уикипедия, няма да пише дали са ги тикали или аз дали съм добре, а ще пише, че са спечелили.Това с Реал поне беше неволно за разлика от Барса.

fallback