Снимка: архив, Булфото
fallback

ПФК ЦСКА 1948 АД купи Литекс, след като това стана ясно от документ, който бе публикуван в Търговския регистър по партидата на ловешкия клуб.

Така на практика в деня, в който Чавдар (Етрополе) бе преструктуриран в ПФК ЦСКА 1948 АД, то дружеството купи и клуба от Ловеч.

Проведено общо събрание на ПФК "Литекс" е решило да прехвърли капитала на дружеството си на ПФК ЦСКА 1948 АД и така на практика мъжкият отбор на "оранжевите" вече ще бъде част от новото дружество.
То се казва ПФК ЦСКА София ЕАД и мести своето седалище на столичната улица "Драган Цанков" 3, където е стадион "Българска армия".

В дружество главни акционери остават Гриша Ганчев и Юлиян Инджов, но сериозно участие има и "червената" легенда Христо Стоичков.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

87

муспи

преди 7 години

А герба ще си остане същия, няма да се прибави Л и разни цифри. Никой не протестира, нито Литекс, нито Северна Корея, нито ЦСКА Москва, нито и султан Ердоган! Никой в света не знае за това ЦЕКА и неговите тарикатлъци.

86

Петърчо

преди 7 години

И какво стана? Не била целта на Гришата отбора на Литекс да бъде изритан от А група за да се спаси ЦСКА ами целта била Левски да елиминира опонентите си? Гришата както много пъти казах излезе най-големия ***. Не стига че по този селски начин се опита да си прави бизнеса ами и сътвори целия този цирк за да може Левски да бъдат нападани и оплювани. И на всичко отгоре да ти вземат 7 точки след като нямаш никаква вина и на практика да решат кой ще става шампион. Срам и позор за феновете на ЦСКА

85

отдвана нема футбол

преди 7 години

Така, така... нормалните хора отдавна спряха да се интересуват от футбол... не само в БГ първенството...Мисля, че е крайно време и бг *** и гамените под наименованието "запалянковци" да спрат да ходят по стадионите и изобщо да спрат да гледат поне БГ футбола, за да се спрат тези шашми и мапинации. В крайна сметка след като всички олигарси се занимават с това, явно става въпрос за много пари и по-точно - за много НАРОДНА пара!

fallback