Снимка: Булфото

Славия победи Левски с 1:0 като гост в мач от предпоследния кръг на "А" група, игран на стадион "Георги Аспарухов". "Белите" стигнаха до успеха с гол на юношата на "сините" Борислав Балджийски в 91-ата минута.

Столичното дерби премина на приливи и отливи, като и двата отбора имаха добри положения за гол, но вратарите Боян Йоргачевич и Марио Кирев се представиха отлично и спасиха каквото могат. В продължението на сблъсъка обаче сърбинът капитулира. През първото полувреме пък "белите" уцелиха греда чрез младия Калоян Христов, а в началото на второто полувреме гол на Венцислав Христов беше отменен за фаул в атака.

Мачът беше официален дебют на Люпко Петрович начело на Левски, но той определено няма да го запомни добре за разлика от предните си два – победа с 2:0 над Черноморец и 1:1 с ЦСКА на "Българска армия". В класирането Левски остава на 2-ро място с 56 точки, докато "белите" продължават да мечтаят за завръщане в Европа. В момента те са на 4-то място с 46 точки, колкото има и Локомотив Пловдив.

В последния кръг Славия е домакин на Монтана и при победа ще има голям шанс да играят в Лига Европа, стига ЦСКА да надвие възпитаниците на Емил Велев на финала за Купата на България.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase