Снимка: Reuters
fallback

 Григор Димитров се класира за финала на турнира в Истанбул след победа 7:6 (7:0), 7:6 (7:2) срещу Иво Карлович. Съперник на българската звезда в тениса ще бъде Диего Шварцман (Аржентина).

Ето и какво каза тенесистът на пресконференцията за мача. "Иво е много труден съперник и знаех, че трябва да запазя спокойствие и да използвам всеки момент, който се открие пред мен. Изиграх два добри тайбрека. В тези моменти е много важно да остана концентриран и да се опитвам да вкарам топката в корта. Днес направих няколко много добри ретура в тайбреците, пласирах топката в близост до линиите. Направих минипробив, след това още един, а това прави нещата по-лесни."

Според Димитров, именно Карлович притежава най-опасния сервис. Той определи двубоя като "игра на нерви", но само в началото. " Не можех да вкарам ретур, не можех да намеря мястото си в корта, което понякога е доста опасно, защото имаш само два сета да се поправиш след първия. Играех добре, когато беше важно. Ретурите – това беше най-важното нещо за мен."

Григор каза още: "Няма нещо по-специално за мен от утрешния мач. Като се замислим, утре имам един мач, в понеделник съм в Мадрид и играя отново, така че не виждам нищо по-специално, мач като мач. Не искам да си обременявам главата, че това ми е последният мач в живота, не, въобще не го мисля. Това няма да ми е първият или последният финал и не е. Просто трябва да се фокусирам върху мен и върху играта ми, както казах и в предишните интервюта. Това ми е най-важното нещо в момента. Няма значение срещу кого играя, въпросът е как играя".
 
Ето какво каза още Григор Димитров, вижте в Gol.bg.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

БОКО

преди 7 години

тоя *** що не вземе да се гръмне,не е ли чул за Б.Радев ,Н УРИКЯН и още много БГ спортисти които не са мислели само за полата на ''лелята'',а и за честа на спортиста,поредния БГталант-чалгаджия ***,срам ме е от такива българи

9

Анонимен

преди 7 години

Голям бой го би аржентинецът. Нашият е по-добре да се откаже от тениса с една топка.

8

Анонимен

преди 7 години

Мачка за сега. Чудно защо турците не го освиркват. От коментарите тука оставам с впечатление че сме най-мразените от тях????

fallback