Снимка: Reuters
fallback

Международната федерация по лека атлетика (ИААФ) възстанови състезателните права на българската състезателка Габриела Петрова, която беше уличена в употреба на вече забранения препарат мелдоний през март.

Заради положителната проба, правата й бяха спрени. Но решение на Световната антидопингова агенция (УАДА) постанови, че определен брой спортисти не подлежат на санкция при определени обстоятелства.

Пробата трябва да е била взета преди 1-и март. Това е станало на 6 февруари в 7:30 часа сутринта в дома й. Резултатът и е бил съобщен на 4 март.

Миналата седмица УАДА обяви, че съдържание на "мелдоний" от под 1 микрограм на милилитър в допинг пробите на спортисти, направени до 1 март тази година, са в рамките на допустимото и няма да бъдат считани за нарушение на правилата. Точно такъв е и случаят с Петрова, родената в Хасково скачачка.

На практика това й позволява да се завърне на пистата за троен скок. Решението на ИААФ е съобщено днес на самата състезателка, която беше избрана и за Спортист на 2015-а година в България.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 8 години

а едно време по соца къв мелдоний имаше ...

7

Анонимен

преди 8 години

С две думи : Кой пил мелдоний преди 2016 пил. Който късно се е сетил да го спре гори. Спортът от край време се е превърнал в едно надцакване. Комерсиализацията на спорта доведе до други практики, в които печелят правилните хора, приемайки правилните препарати, в правилния период за този спорт. И от време на време по някоя жертва от големите, за да се подържа "хляб и зрелище". Така беше с Армстронг, Бен Джонсън....

6

Анонимен

преди 8 години

ГАБИ страшна си стези красиви очи ако бях режисьор от холивуд веднага бих ти предложил главна роля във филм казвам го съвсем сериозно дано някои продуцент му направи впечатление визията ти от там нататък ще жънеш само успехи желая ти много здраве и много успехи

fallback