Кубрат Пулев и Дерек Чисора. Снимка: БТА

Британецът Дерек Чисора отправи страховити закани към бъдещия си съперник Кубрат Пулев. Боксьорите дадоха съвместна пресконференция в София, а мачът помежду им за европейската титла е насрочен за 7 май в Хамбург, Германия.

Още по темата

"Първо искам да изкажа благодарности за това, че ме посрещнахте в красивата ви страна. Страхотно е усещането да пристигнеш в една държава и да видиш атлет, който е толкова обичан от сънародниците си. Но Кубрат не ме плаши, това е всичко, което мога да кажа. Ще го унищожа. Лично аз исках този мач да се състои в България и аз бях този, който избра Пулев, не той мен", посочи британеца и продължи:

"Имах шанс да се бия с Антъни Джошуа, но избрах Пулев. Много отдавна го следя. Представете си мача като обор и два бивола един срещу друг. Малко прилича на кланица. Но аз няма да съм жертвата. Това ще бъде той", заяви смелият Чисора.

"Загубил съм повече битки от Кубрат наистина, но ще видите, че съм губил от световни шампиони и в никакъв случай не мога да кажа, че съм лош боксьор. А за този мач се подготвям много, много усилено, защото познавам опонента си, знам как се боксира. Той се боксира като аматьор. Ще съм на ринга, за да се бия. Ще унищожа този човек. Може да свиркате колкото си искате", продължи съперникът на Кобрата.

Той посочи, не никога не се е страхувал от никого. "Страхувал съм се само, когато слагах ръкавиците за първия си мач като аматьор. Моят съперник е боксьор, а не боец. Продължава да има стил на аматьор, което го устройва. По-силен съм от него. Не се страхувам от никой, освен от моето малко момиченце", каза още британецът, след което се обърна директно към Кобрата, който му заяви,че боксът не е уличен бой.

"Няколко пъти съм се бил за улицата и загубих, но на улицата не ни плащат да се бием. Не се притеснявай, ще бъдеш известен, аз ще те направя известен. В отлична форма съм. Прекарах последните няколко месеца, като топях мазнини от тялото си. В чудесна форма съм. И дори, ако мачът е утре, ще се справя прекрасно", закани се още Чисора.

"Пулев има един удар, на който много се възхищавам. Но всичко друго е против него. Ще го сразя. И двамата искаме да бием с нокаут. Очаквам съперникът ми да дойде и да се бие. Чака ни боксов мач. Това е ситуацията, в която ние с Кубрат сме на предна линия. Точно за това е боксът. Тук не става дума за любезности. Става дума за битка", завърши с култовата си пресконференция Чисора.

От своя страна най-добрият български боксьор в тежка категория Пулев отговори на провокативните думи на следващия си съперник Дерек Чисора.

"Смятам, че съм по-добрият и ще си проличи на ринга, тук може да говорим каквото си поискаме. Дерек е добър боксьор, но аз съм по-добър и знам как да го победя. Очаквам това предизвикателство и шанса да спечеля европейската титла. Сигурен съм, че залата в Хамбург ще е пълна от българи, които да ме подкрепят към победата. Сега може да не се плаши от мен, но изпи няколко чаши с вода, може просто да е жаден. Хубаво е, че не се плаши. Готов съм за битка" заяви Кобрата и продължи:

"Уверен съм в силите си и двамата ще се подготвим за този двубой, но аз ще победя. Номерата с ринга и ръкавиците ги прави само Кличко, при нас това не е никога било като опция, няма и да бъде. Рингът и ръкавиците ще са еднакви и за двамата. Най-силната страна на Чисора е шоуто и определено се справя добре, чак и на мен взе да ми хареса, въпреки че не гледам комедии", каза още Пулев.

Какво още си казаха двамата четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase