Снимка: архив, Bulphoto
fallback

Българската тенисистка Сесил Каратанчева смята, че славата на Мария Шарапова ще я спаси от сериозно наказание заради употребата на забранени субстанции.

"10 години да вземаш някакъв препарат, който сега го забраняват, означава, че си ползвала предимство с нещо достатъчно ефективно, което те е подпомагало в спортното развитие и възстановяване. Повишавало е нивото ти на тенис и физическото ти състояние", коментира Каратанчева пред "Tennis24".

"Това е идеята на допинга: Да ти помага за по-добро представяне. Затова не мога да оправдая нещо такова. Защото аз самата за къде-къде по-невинно нещо бях осъдена много по-строго", припомня българката.

Сесил, която през 2005 г. бе наказана от Международната федерация за 2 години заради употреба на нандролон, е на мнение, че рускинята няма да понесе голямо наказание.

"Нека бъдем реалисти. Това е Шарапова и тя няма да понесе нито голямо наказание, нито сериозни финансови загуби. Чакам да видя развитието. Нямам особена вяра в системата, особено когато се отнася за топиграчи, защото малко или много има двоен стандарт", коментира още тя.

На въпрос дали самата Каратанчева се оказва най-големият престъпник в тениса, Сесил отговори: "Явно да. След мен и Хингис я наказаха за 2 години. Но като имаш предвид, че после имаше случай като този с Гаске, чиято санкция беше направо смешна в сравнение с нашите, а пък и обяснението му за кокаина... Системата е относително нещо, както казах".

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Dublin

преди 8 години

Има двойни стандарти, категорична е Каратанчева......Viarno e...politikus.ru/uploads/posts/2016-03/1457480864_271318_800.jpg...Само Чък Норис може да изтегли пари от гръцки банкомат.......kato gleAM fototo i BRAT ...SEREN Williams...i toi MOZE...:))

51

ТЕННИС

преди 8 години

Бесепил Червентанчева - Първа красавица, че чак Бойко я бил харесал - повервайте ми!!! Татко Радо хвърля пиратки в ШЗО.

50

Наблюдаващ

преди 8 години

Ей, Сесилче, най-после се разбра защо не си номер 1. Шарапова те е изиграла.По тази "логика" утре ще забранят друг препарат или съставка, която да речем я приема във вид на добавка или медикамент Джокович или Федерер - дай да им вземем и на тях титлите за 10 години назад.

fallback