Снимка: БТА

Славия и Берое завършиха наравно 0:0 в ранния неделен мач от 22-ия кръг в "А" група. Това е второ поредно нулево равенство в актива на "белите" през пролетта на 2016 година, а "зелените" събраха 4 от началото на пролетта.

Като цяло мачът не предложи много положения пред двете врати и закономерно завърши наравно. В деветата минута Игор Джоман беше изведен чудесно отдясно в наказателното поле на домакините, но ударът му излезе в аут.

Столичани отговориха с далечни удари на Борислав Балджийски и Янис Карабельов от фаул, които не затрудниха вратаря Благой Макенджиев. След точно половин час игра Спас Делев центрира отляво от фаул, Елиаш стреля с глава, но Георги Петков улови топката.

В края на първата част Сердер Сердеров беше изведен зад защитата на "зелените", върна топката към Донел Моканза, той подаде към Балджийски, но последният стреля неточно от наказателното поле.

През втората част двата отбора заложиха на сигурността в отбрана и головите положения пред двете врати липсваха. В 63-ата минута Георги Андонов стреля опасно от фаул, но топката мина на сантиметри над вратата на домакините.

В рамките на само 120 секунди капитанът на гостите Иво Иванов получи два жълти картона и беше отстранен от игра в 84-ата минута. До края на срещата обаче белите не успяха да се възползват от численото си предимство.

На двубоя в София присъства селекционерът на българския национален отбор Ивайло Петев, както и селекционерът на младежите Тони Здравков.

След това равенство Славия е на четвърто място в класирането с 32 точки, докато Берое има 2 в повече, с което се изравнява по точки с Левски на второто място в класирането.

Още новини от родния футбол четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase