Снимка: Булфото, архив
fallback

Никой от България не е разговарял с Христо Стоичков за идеята на стадион "Българска армия" да се направи негова статуя по случай 50-ия юбилей на най-големия български футболист.

Проектът идва от фенклуба на ЦСКА в Козлодуй, откъдето искат да съберат средства. Подобни статуи имат Диего Марадона, сър Алекс Фъргюсън, Кристиано Роналдо и др.

Проектът на привържениците от Козлодуй е статуята да бъде висока 3 метра и да бъде направена от бронз, пише "Труд”.

Името на Стоичков е увековечено на две места на "Армията" - първо със златна звезда на Алеята на славата и после на огромната топка като най-добър №8 в историята.

Още спортни новини четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 8 години

Това запалянковците еша си нямат! При тях вилнее колективната глу.пост. Очаквам да се обърнат към Светия Синод да го канонизира приживе.А Ицо е велик футболист! Най-голямият български футболист! И съвсем не е *** - тези дни внимателно га слушах и намирам, че той е самороден умник-оригинал.

6

Брендо

преди 8 години

До СандоИцо е най големия *** за всички времена в Българският футбол! Мое да е добър футболист, но това не променя факта че е най-простият.

5

Сандо

преди 8 години

Ицо е най великият футболист за всички времена в Българският футбол! Мое да *** кат калинка, но това не променя факта че е най-добрият.

fallback