Снимка: Bulphoto, архив
fallback

Стадион "Ивайло" във Велико Търново да бъде преименуван на "Трифон Иванов", поискаха феновете на "Етър". Мнозинството от тях, които се обединиха около мъката си на страницата на фенклуба във Фейсбук, прегърнаха идеята за преименуването в чест на Железния защитник.

От общината увериха, че ако бъде внесено съответното предложение, то ще бъде разгледано от Общинския съвет. Стадионът е като нов от септември, когато беше приключи реконструирането му, глътнало 5 млн. лева, а иначе е построен през 1958 г.

Друга идея е за кръщаването на улица на негово име в родното му село Горна Липница.

Междувременно общината обяви в сряда Ден за гражданско поклонение на тленните останки на Туньо и премести събитието в местния Дворец на културата и спорта.

Сградата ще бъде преустроена в траурен кът, който ще посрещне хилядите опечалени. На мултимедиен екран в залата ще се прожектират паметни моменти от живота и кариерата на бившия национал.

Първоначалната идея бе това да стане в ритуалната зала на Гробищния парк, която е с ограничен капацитет за подобно събитие.

Самото погребение ще бъде на Търновските гробища в тесен семеен кръг, като той вероятно ще бъде положен до баща си. Очаква се сряда да бъде обявена за ден на траур във Велико Търново.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Мъка!!!

преди 8 години

Когато загине къдрокосия измамник от село Хотница в град Бургас само това чакат за да прекръстят направо целия град на негово име бре!!! А в центъра на града ще бъде издигнат монумент на който ясно ще се изобрази това което цял Свят видя след края на мача с Мексико през онази година!А именно-как малкото киряче му бърка с малкото си средно пръстче през спортните му гащета в *** бре!!!Ураааа!!!

13

Анонимен

преди 8 години

За мен беше чест да съм гледал футболиста,човека и джентълмена Трифон Иванов.Благодаря ти приятелю за незабравимите моменти във футбола и за незабравимото Американско лято!!!!!

12

Анонимен

преди 8 години

Не само, че ми стане мъчно, но и се разплаках.... Не го познавам лично, но..... земен човек, свестен, не се изкуши да стане за смях заради пари както други, мъжкар, добряк..... Животът е толкова несправедлив! Почивай в мир, Трифоне! Ние ще те помним и ти поне си направил нещо за България и си оставил нещо след себе си, за разлика от доста други малки душици....

fallback