Снимка: Reuters, архив
fallback

Първата ракета на българския тенис при жените Цветана Пиронкова е само на победа от основната схема на тенис турнира в Дубай.

След като вчера успя да надвие Кристина Плишкова, днес нашето момиче се справи с 8-ата поставена в квалификациите Катерина Бондаренко с 6:2, 6:1.

Намиращата се под номер 72 в световната ранглиста украинка се превърна в лесна плячка за пловдивчанката и нашето момиче и даде само три гейма.

В спор за влизане в основната схема Цвети ще се изправи срещу победителката от мача между Ана-Лена Фридзман и Кианг Ванг.

Интересно е да се отбележи иначе, че Цвети бе аутсайдерка срещу Бондаренко преди мача и букмейкърите даваха сериозно предимство на украинката.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 8 години

Цвети е на една победа от основната схема в Дубай ,браво.Не вярвам в стоп 100 да има слаби слаби тенисистки.

6

Анонимен

преди 8 години

"Отвя".........?!Провинциалиста селото напуска но селото него никога не го пуска.

5

Богомил

преди 8 години

Венелине, а защо не руснаците, а не украинците? Още по-вече, че украинците са ни роднини, скитите са траки, наричат се още и гети и българи. Руснаците не са ни роднини, те са частично венети, угрофини и азиатски племена. Венети са и поляците, чехите, словенците. Славянските ни корени са измислица в интерес намруската имперска политика. Друг е въпросът, че 800 години руснаците пишат на старобългарски, макар и русифициран по-късно. Затова до Пушкин, руснаците не разбират книжовния си език.

fallback