fallback

Едва ли Лудогорец може да бъде спрян за първото място. Снимка: Булфото
Левски има шанс да спъне Лудогорец. Снимка: Булфото

Общо гласували: 133
Едва ли Лудогорец може да бъде спрян за първото място
51%
Левски има шанс да спъне Лудогорец
49%

Дългото чакане за родния фен свърши. След 2 месеца суша, родната А група отново се завръща и то по страхотен начин с 2 дербита – Лудогорец посреща Левски, а Ботев и Локомотив ще излязат един срещу друг в битката за Пловдив. Има ли обаче кой да спре Лудогорец за титлата? В "Неделни шпаги" мнения кръстосват редакторите Александър Попов и Красимир Ангелов.

Едва ли Лудогорец може да бъде спрян за първото място. Красимир Ангелов, Dnes.bg

За радост на любителите на родния футбол футболната пролет най-после дойде. Само след седмица отборите от родния елит ще подновят надпреварата в А група, която остана само с 9 отбора след изваждането на Литекс. И макар еуфорията да е налице, ситуацията в битката за титлата май изглежда ясна – надали някой ще спре Лудогорец за пета поредна титла.

Всъщност, "орлите" останаха изненадващо пасивни на трансферния пазар, за разлика от големия си конкурент Левски. Но разликата между двата тима е голяма – докато отборът от Разград е напълно изграден и за титлата този състав му е напълно достатъчен, то “сините” тепърва трябва да градят голям отбор. А за това трябва и време, най-малкото за да станат новите попълнения част от тима. Всъщност битката между двата отбора може да бъде решена още в първия пролетен кръг, когато Лудогорец приема столичния клуб. Разликата между двата тима след новото класиране е цели 5 точки, а при победа на собствен терен “милионерите” ще дръпнат с 8 точки пред “сините”! Да, до края все още има доста мачове, но подобен актив си е доста сериозен за първенство като нашето.

С оглед на класирането Берое също е скрит фаворит за първото място, след като в Стара Загора Петър Хубчев направи доста сериозен отбор. Реално погледнато обаче Купата на България изглежда далеч по-достижима цел за “зелените”, които загубиха през есента тежко в Разград с 0:5 и трудно ще могат да наваксат изоставането в точките от Лудогорец.

И още нещо в полза на тима от Разград – след изваждането на Литекс първенството загуби в някаква степен голяма част от интригата си. Един от фаворитите за място в тройката изчезна, а и останала с отбор по-малко, А група няма да се раздели с последния в класирането директно. Така дори последния може и да не изпадне, ако успее да си вземе баража с втория отбор от Б група. Това ще накара няколко отбора да играят доста по-спокойно и техните загуби от лидерите ще станат далеч по-очаквани. А дръпне ли с 8 точки пред Левски следващата седмица, Лудогорец едва ли има къде да ги загуби...

Левски има шанс да спъне Лудогорец. Александър Попов, Dnes.bg

Лудогорец е сочен за сигурен шампион, след като Литекс е аут от елита, а разликата с Левски набъбна на 5 точки административно. Разградчани са облагодетелствани от липсата на Литекс и поради друг факт - срещу "оранжевите" те редовно губят точки.

Така най-реалният претендент, който може да измести Лудогорец от трона остава Левски. "Сините" направиха доста внушителна селекция, треньорът Стоев също е доволен от новите попълнения. Предстои гостуване в Разград, което ще бъде много важно и със сигурност няма да изглежда като предишното, когато Левски загуби с 0:2. Всъщност тогава "милионерите" спречелиха с късмет без да надиграят противника си. сега обаче те са с новия стар треньор Георги Дерменджиев, който повъзвърна самочувствието на "орлите". Определено ще бъде доста интересен мач, но той няма да реши първенството.

Силите в първенството са достатъчно изравнени, за да се прогнозира още отсега изходът му. Всеки е способен да победи всеки, а малките разлики между отборите в зона "Европа" не предполагат полягане.

Берое също не са за подценяване, а Славия с новия си руски треньор ще бъде любопитен отбор.

Първенството е минирано с казуса "Литекс", не се знае какво решение ще вземе арбитражният съд в Лозана и по делото на Левски за отнетите точки. Домусчиев също не пропусна шанса да заложи "бомба" и в края на миналата година заяви, че е готов да извади Лудогорец от групата. Заради подкрепата към Левски. Засега обаче няма никакви индикации да го направи, а и на всеки е ясно, че това е част от психологическата война. Но пък ще има оправдание и виновен, ако отборът му не финишира първи - Левски. Явно е "попил" от директивите на Стойчо Младенов.

За Левски шампионската титла тази година не е на всяка цена, но ако "милионерите" направят поредица от издънки като през есента нищо чудно да триумфира накрая. Всичко това при условие, че наистина новите попълнения вдигнат класата на отбора, а не се окажат като триото Диаби-Китамбала-Махмудов, които общо отбелязаха 1 гол.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ

преди 8 години

ИМА САМО ЕДИН ОТБОР В БЪЛГАРИЯ! ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ!

19

da levski

преди 8 години

Samo levski

18

Анонимен

преди 8 години

Първенството на фармацевтите ...

fallback