Снимка: БТА
fallback
Бившият вицепрезидент на Международната футболна асоциация (ФИФА) Еухенио Фигередо ще бъде съден за измама и пране на пари, съобщи Франс прес.
 
Фигередо вече бе екстрадиран от Швейцария в родината си Уругвай и ако бъде признат за виновен, може да получи присъда от 2 до 15 години затвор.
 
Имайки предвид напредналата възраст на чиновника (83 години) и здравословните му проблеми, съдът ще разгледа вариант той да бъде задържан под домашен арест, докато трае делото.
 
83-годишният Фигередо беше арестуван на 27 май в Цюрих. Той е един от шестимата високопоставени чиновници във ФИФА, които бяха задържани по грандиозния скандал за корупция в световната футболна централа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Стоянов

преди 8 години

Боби Михайлов не беше ли един от най-близките приближени на Платини? Беше! Все ми се струва, че нашенската Перука ще да се е облажил и той доста яко. Тъй че разследващите да погледнат и към София и да поразровят и неговите далаверки.

1

е да де

преди 8 години

Ха-ха старци ра$бойници ,че то там няма един читав както в всички такива структури независимо дали са в спорта или политиката.

fallback