Снимка: БТА
fallback

Барселона разби аржентинския Ривър Плейт с 3:0 във финалния мач на Световното клубно първенство, който се игра на стадион "Нисан" в Йокохама, Япония.

Лео Меси и Неймар излязоха в стартовия състав на каталунците, макар че участието им в мача бе под сериозна въпросителна.

Именно гаучъсът откри резултата с попадение в 35-ата минута, като в ситуацията останаха сериозни съмнения за игра с ръка.

Суарес пък добави две попадения за крайния успех, които паднаха в 49-ата и 68-ата минути и дойдоха след асистенции съответно на Бускетс и Неймар.

Това е и трети трофей на каталунците от този турнир, след като тимът го спечели през 2009 и 2011 година.

Ривър и Барса пък се срещнаха за първи път от над 45 години насам, а това бе първият им официален мач помежду им.

Подробности за финала четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 8 години

Роналдо: Госппод ме изпрати на тази земя да покажа на хората как се играе футбол!Лео Меси: Никого не съм пращал!Уникален беше и днес Богът в Йокохама!

4

DEVIL-JIN

преди 8 години

Барса Спокойно можеше да ги победи със 7-8 на 0,Ривър имаха едно положение при 3 на 0 в края на мача удариха греда.През останалото време Барса само изтърваше брутално чисти голове.

3

Анонимен

преди 8 години

Аржентинците наложиха зловещо темпо в началото на мача, пресираха Барса като обезумели и само си казах: Тези или наистина са толкова добри или ще окапят след един час игра. Случи се второто. А Барса реши ли да играе с този състав на 100%, става зловещо за противника. Днес каталунците решиха да играят на макс. Резултатът е на лице.

fallback