Снимка: БТА
fallback

Загубата на Владимир Кличко от Тайсън Фюри е била нагласена. Това мнение изрази вицепрезидентът на Професионалната боксова лига на страната Алина Шатерникова.

Както е известно, досегашният шампион отстъпи от британеца по точки и загуби титлите си във версиите IBF, IBO, WBO и WBA. Това бе първа загуба за малкия брат Кличко от повече от 11 години.

"Тази загуба е несправедлива. На някого явно му омръзна хегемонията на Владимир Кличко и бяха взети мерки тя да бъде прекратена", обяви Шатерникова.

Мачът се проведе на "Еспирит Арена" в Дюселдорф, а далеч по-неопитния британец спечели след единодушно съдийско решение, след 12 изиграни рунда. Резултатът при точките бе 115:112, 115:112, 116:111 в пола на англичанина.

Това без съмнение е голямата сензация, тъй като букмейкърите тотално отписаха англичанина преди мача.

Още новини от света на спорта четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

80

Анонимен

преди 8 години

Много скучен мач, не знам защо трябва да се пръскат толкова пари с такъв трагичен резултат.

79

Анонимен

преди 8 години

все едно Кличко не си е нагласявал срещифифти фифтиама и това момче направи страфотна заблуждаваща кампания преди мача, екипа му беше страхотен /смени настилката на ринга, ръкавиците и др.неща/, физически беше много подготвен, тактиката му беше правилна, психиката желязна през целия мач.....ами кво да кажа така се бие шампион с опит.в този смисъл няма случайни нещанеща да сравнявам с кобрата - ама беше нервен, бързо се умори, слаб екип и лоша тактика общо взето разчита на случайността

78

Анонимен

преди 8 години

След като на власт в Украйна станаха фашистите няма по -ненавиждана страна в света. Защо в мача с Пулев този не го проверяваха за допинг? От къде на къде наяградния фонд за мача е винаги в полза на Кличко независимо дали ще победи или ше загуби. Бих казал, че предишните мачове бяха нагласени в полза на Кличко от техните духовни водачи от САЩ.

fallback