Снимка: архив Булфото
fallback

Националният отбор на България се изкачи с 12 места в световната ранглиста на FIFA за ноември, оповестена днес на официалния сайт на Световната футболна асоциация. Трикольорите заемат 66-ата позиция, а за пръв път водач в ранглистата е Белгия.

В новото подреждане играчите на Ивайло Петев имат 497 точки, което е с 83 повече спрямо предходния месец.

Изкачването на националите е в резултат на победата над Азербайджан в последния мач от квалификациите за Евро 2016.

Отборът на Белгия е на върха с 1440 точки, следван от световния шампион Германия с 1388 точки и Аржентина с 1383 точки.

Другият голям скок в топ 10 прави шампионът на Южна Америка Чили, който се придвижва с 4 места напред и вече е пети.

Останалите държави в топ 10 са Португалия, Испания, Колумбия, Бразилия, Англия и Австрия, като от десетте най-добри тима в света изпада националният отбор на Уелс.

От съперниците на България в квалификациите за предстоящото световно първенство най-напред е отборът на Холандия - 16-ти, Франция е 24-та, Швеция е 45-та, Беларус е 70-ти, а Люксембург е на 146-то място.

Повече за класацията четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 8 години

До ПлавникНапълно съм съгласен. Силите винаги с били Бразилия, Аржентина (това от Южна Америка) Италия, Холандия и Германия (дори и Испания не слагам, защото последните 10 години имат що годе успехи). Класацията е все едно да сложиш ПСЖ или Манчестър Сити на първо място. Глупости.

10

Плавник

преди 8 години

Написаното в статията само потвърждава, че тази класация има безумни критерии. Световния шампион и вице световния шампион са зад отбора на Белгия, който наистина е в отлична форма в момента, но няма никакви международни успехи. Уелс е 11-ти? С какво по даволите Уелс са събрали точки за 11-то място? Испания, Англия и Португалия, които яко се дънат в последните 2-3 години (Англия даже повече) са в топ 10. Австрия? Великата футболна сила Австрия е в топ10? Смешна класация! И нашите са смешни.

9

до 8

преди 8 години

Станахме четвърти, но не при Славков, а при някакви пловдивски брокери - тогава те бяха шефове на БФС.

fallback