Снимка: БТА

С два гола в самия край Славия победи трудно с 2:0 у дома срещу Ботев Пловдив в първата среща от 14-ия кръг на "А" футболна група.

Още във втората минута домакините можеха да стигнат до попадение. Антон Карачанаков центрира отдясно и Ивайло Димитров на няколко метра от вратата стреля слабо, а вратарят Виктор Голас и Филип Филипов успяха да изчистят топката на сантиметри пред голлинията.

Десет минути след това Диего Фераресо отне кълбото от Филип Филипов на фланга, подаде на Петър Атанасов по земя на границата на вратарското поле, на ударът на нападателя срещна гредата. Превъзходството на "белите" продължи и в 35-ата минута Матийо Мансе свали топката към Петър Атанасов, който стреля слабо покрай вратаря Голас и топката излезе в аут.

Малко преди почивката опасен диагонален удар на Ивайло Димитров мина покрай дясната греда на вратата на Ботев, а гостите от Пловдив опитаха да изненадат Марио Кирев чрез удар на Даниел Генов.

По-активната игра на столичани продължи след почивката и в 47-ата минута Петър Атанасов стреля от въздуха, но Голас хвана топката. Последователни удари на Жереми Манзоро и Ивайло Димитров отново не доведоха до гол във вратата на "жълто-черните".

Развръзката на двубоя дойде в последните десет минути, въпреки превъзходството на домакините. В 81-ата минута един от най-активните на терена Антон Карачанаков центрира отдясно и Ивайло Димитров отблизо с глава откри резултата.

Две муниту по-късно резервата Манзоро започна бърза контраатака, подавайки към Карачанаков. Той върна на французина, който от близка дистанция реализира второто попадение в мача.

Победата е първа у дома за Славия след първия кръг на сезона. Тогава "белите" спечелиха с 3:0 срещу Локомотив (Пловдив). Воденият от Иван Колев състав е на четвърто място в класирането с 22 точки. Ботев остана на осмата позиция в "А" група с актив от 15 точки.

Още новини от А група четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase