Снимка: архив, Булфото
fallback

Локомотив Пловдив ще обжалва пред Апелативната комисия, наложената от Дисциплинарната комисия на клуба глоба в размер на 37 500 лева. Това съобщиха от пловдивския клуб. Санкцията е заради прояви на расизъм от феновете на тима по време на мача с Литекс в събота от четвъртия кръг на "А" група.

Изпълнителния директор на Локомотив д-р Константин Думанов беше категоричен, че такива крайни прояви не е имало и наказанието е прекалено тежко. Освен това може отделни фенове да са извършили нарушения, но никой не е видял чак толкова тежки прояви на расизъм.

Наложеното тежко наказание възмути шефовете и феновете на Локомотив, като някои дори предложиха в знак на протест отборът да бъде изваден от "А" група. До такава мярка едва ли ще се стигне, но "черно-белите" ще се борят срещу тенденциозното отношение към тях от ръководните органи на българския футбол.

Председателят на Сдружение "Обединение за Локомотив" Николай Неделчев заяви, че ръководството на клуба обсъжда вероятността да извади отбора от А група. "Това е едно от поредните безумия в българския футбол. Бях на официалната трибуна и мога да се закълна, че нито веднъж не чух расистко подмятане, подсвиркване, или както е го написал там съдията. Първоначално, когато ми се обадиха да ми кажат помислих, че е станало грешка. Цялата тази тенденциозност ме втрещява. Изключително много съм разочарован", каза Неделчев.

"В никакъв случай няма да плащаме. Ние ще обжалваме. Това е фантасмагорично твърдение. Камерите бяха на централната трибуна и не мога да разбера как може да има такова твърдение. Расизмът трябва да бъде заклеймен, но това е фантасмагория", добави председателят на Сдружение "Обединение за Локомотив".

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Ник

преди 8 години

То и без това съдийство в България си е цял театър. На повечето отбори им се налага да надиграят и съдите. Малко е че си плащаме за да ги гледаме по кабелната, ами и започнаха и да ги крадат.

11

муспи

преди 8 години

ЦЕКА купува лайсенса на Локо.

10

Анонимен

преди 8 години

Защо не ги лишат от домакинства по-добре?Примерно 10 000 лв. и 2 домакинства, пък ще си дисциплинират агитката.Същото се отнася и за черно море, с бутилката срещу Стоев.

fallback