Григор Димитров отпадна в третия кръг на Уимбълдън. Снимка: БТА
fallback

Първата ракета на българския тенис Григор Димитров отпадна в третия кръг на "Уимбълдън", след като загуби от Ришар Гаске с 3:6,4:6, 4:6.

Преди мача българинът бе фаворит с малко предимство в коефицентите, но въпреки това очакванията за изключително труден за него мач се потвърдиха.

Интересно е да се отбележи, че Гришата сломи французина сравнително лесно на демонстративен турнир преди малко повече от една седмица, но днес неговият опонент бе във вихъра си.

Двамата иначе имаха четири мача помежду си преди това, като изключим този от приятелския турнир, и французинът стигна до успеха във всеки един от тях.

През миналата година българинът достигна 1/2-финалите на големия турнир, а ранното му отпадане означава и много голяма загуба на точки, така че се очаква след турнира Гришо да заеме около 18-ата позиция в световната ранглиста.

Подробности за срещата между Димитров и Гаске четете в Gol.bg


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Анонимен

преди 8 години

ABSOLUTE NEKADARNIK E GRISHO BALSHISHO.

34

Венелин

преди 8 години

за 36, 40, 42Да, Григорчо има някакви качества като тенисист и даже някакви успехи, но нашите журналисти така ги раздуха, че това не може да не дразни хората. Върха беше, когато лани го обявиха за спортист на годината на България и то при условие, че имаме световни шампиони в други спортове, а успехите му се изчерпват с 3 треторазрядни турнира и полуфинал на Уимбълдън. Уимбълдън е все пак неофициално световно първенство, а и този резултат де равнява на бронзов медал! Тази анкета преля чашата.

33

Истината

преди 8 години

Момчето не е виновно.Има дарба и качества, но явно липсва нещо в подготовката и тактиката на игра, които не зависят само от него.Слаба му е психиката все още.И тук трябва да се работи здраво.И да не се изхвърля прекалено високо в небесата под въздействие на разни журналисти и писачи, които му влияят негативно.Този спорт се играе с повече разум и с по-малко емоции!

fallback