Снимка: архив, Булфото

Тодор Батков официално обяви, че си тръгва от Левски и повече няма да е собственик на клуба. Властта отива в ръцете на Иво Тонев, а Александър Александров и Николай Иванов ще му помагат.

"Благодаря, добре дошли на всички", бяха първите думи на адвоката на пресконференцията. "Вече 17 години се виждаме с вас и винаги през тези 17 години аз съм в някакво качество на Левски. Сега е последният път, в който ще говоря като мажоритарен акционер и председател на Надзорния съвет и президент".

"Последните 6 месеца, които бяха може би едни от най-тежките в най-новата история на Левски откъм представяне, откъм финанси, откъм драми, въпросителни – ще вземем ли лиценз, няма ли да вземем, и разбира се венецът на това беше злополучният финал за Купата... Имах една мисъл – че е време да се оттегля. Все пак съм от август 1998 година", продължи Батков.

"Реших да се оттегля, доста мислих и в крайна сметка бях впечатлен от представените ми платформи, програма, заверено и реално осигурено финансиране, което гарантира реален бюджет на Левски. Реших да прехвърля притежаваните от мен 29 801 000 акции, което представлява 98,2% от акционерния капитал, в равно съотношение на трима души – на Иво Тонев като физическо лице, на Александър Ангелов и на Николай Иванов", каза още Батков.

Левски има три основни стъпки, които трябва да върнат отбора на върха в българския футбол. Това обяви новият главен акционер на клуба – адвокат Александър Александров.

Той, Иво Тонев и Николай Илиев по-рано днес получиха безвъзмездно по 33% от акциите на Левски от Тодор Батков. Тримата са изготвили оздравителен план за "сините", който е бил одобрен от вече бившия собственик на клуба.

"Ще маркирам три важни момента, които предстоят пред нас по пътя ни. Първо, продължаваме със структура без мажоритарен акционер, ще има миноритарни акционери, от които никой няма да е с решителен глас".

"Второ, ще работим с действащ Управителен съвет, който ще взима важните решения. Третата точка е финансовата дисциплина – ясен бюджет и ясна финансова част. Надявам се тези стъпки да върнат Левски на върха в българския футбол", каза Александров.

 

Още спортни новини четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase