Снимка: архив Булфото
fallback

ЦСКА няма лиценз за "А" група и на този етап няма вариант да играе в елита през новия сезон. Това стана ясно след заседанието на изпълкома на БФС.

"Никой не е виновен на ЦСКА, че е в това положение. ЦСКА и Локомотив София нямат лиценз за новото първенство. Има устна молба от г-н Гигов и до няколко дни ще се разбере дали е възможно Локомотив София да получи някакъв лиценз. Не е обсъждано оставане на ЦСКА в елита. Не знам как ЦСКА може да вземе лиценза на Локомотив, но няма как от два отбора без лиценз да направим един с лиценз. Прави се в последния момент нещо, което не ми изглежда толкова редовно", каза президентът на БФС Борислав Михайлов.

"ЦСКА може да играе във "В" група по правилата на Футболния съюз. Няма нищо черно на бяло. Към момента са 10 отбора в "А" група, които ще играят по 4 пъти помежду си, в "Б" група са 16 отбора. Първенството стартира на 18 юли", коментира още Борислав Михайлов.

Членът на изпълкома на БФС и президент на Славия Венцеслав Стефанов не е съгласен с мнението на Гриша Ганчев, който по-рано заяви, че ЦСКА трябва да остане в "А" група на всяка цена.

"Не споделям мнението на Гриша Ганчев. При положение, че задълженията на ЦСКА са 50 милиона лева и никой не ги плаща, няма как да стане. Не е виновна баба Пена от Чукурово да плаща борчовете на ЦСКА.

Всеки, който не си плаща дълговете заслужава пречистване през аматьорския футбол, независимо дали се казва ЦСКА, Славия, Левски, Локомотив", коментира Стефанов.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

72

Горан

преди 8 години

нЯМА ЛИ НАЧИН, ТАКАААА И ДРУГИТЕ ДЕСЕТ,БАРАБАР С УЛТРАСИТЕ......................

71

Анонимен

преди 8 години

Ако ЦСКА и Локо отпаднат , няма я и "А" група. Не забравяйте че "А" група това са ЦСКА, Левски, Славия, Локо+ един Пловдивски отбор. Всичко останало е само временен пълнеж, който днес го има утре го няма

70

Анонимен

преди 8 години

До *** цесекарТитлите на Левски1933,1937,1942 - Шампион; 1923,24,25,29,33 - Софийски първенец; 1942 - Царската купа; 1926,30,31,32 - купа Улпия-СердикаПреди да ги направят отбор на МВР - 1946,1947,1949 - титла и купа и след което заради комунистите отбора е разпуснат и преименуван на Динамо, 1950,1953 - шампион, национализират игрище Левски - където е националният стадион. 1965,68 - шампион и 1967 - купа. През 1969 година става отбор на МВР. 20 години след славният ЦСКА вкаран служебно.

fallback