Снимка: Булфото, архив
fallback

Мобилният оператор "Виваком" ще е един от новите спонсори на Левски, пише "Тема Спорт".

Компанията ще внася в касата на клуба по 1 милион лева на година. Това ще стане факт при приключване на преговорите между двете страни. Очаква се това да стане до дни.

На "Герена" се надяват да подпишат подобни договори с още една-две фирми, като по този начин подсигурят основна част от бюджета за новия сезон.

Това означава, че Левски приключва с конкурента на "Виваком" - "МТел". Защо точно "Виваком"? Според публикации в икономическите издания телекомът е притежание на сложна верига от близо 10 български и люксембургски компании. Фирмата собственик на БТК е "Вива Телеком България".

От януари тази година управител е Милен Велчев, който е шеф и на ВТБ Капитал - последният голям спонсор на "сините". ВТБ Капитал държи около 33 процента от БТК и н назначаването на Велчев показват, че искат по-сериозен контрол върху вложението си.

На "Герена" вече се говори за изтласкване на Тодор Батков от акционерното дружество. Иво Тонев вече се е заел със задачата да подреди всичко в Левски.

На практика "Виваком" и следващите няколко спонсора ще се водят като принос и заслуга на Тонев към "сините". След загубения финал за Купата на България се появи информация, че Батков оставя управлението на клуба в ръцете именно на Иво Тонев.

Още новини за български футбол четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Върл Левскар

преди 8 години

А бе !Червено - недонаклатеници !Я да вървите към В-окръжна !Ако ли , не върнете млякото !

11

Гундьо

преди 8 години

Вече няма да се казва "Левски", а "Леевски"...

10

Бургас

преди 8 години

Този спорт-футбола-в България трябва да се забрани със закон.А със Виваком ще има развод.Най-вече с телевизията им.Не може както си гледаш някакво интересно предаване и в 24 часа да ти включат порно,и то по много канали.Простаци.

fallback