Снимка: Reuters
fallback

Президентът на ФИФА Сеп Блатер сензационно подаде оставка броени дни, след като бе преизбран за шеф на световния футбол.

Швейцарецът напуска поста си, като той обяви своето решение на извънредна пресконференция.

Oще по темата
"Искам да правя единствено добро за футбола. Изборите минаха, но предизвикателствата пред които сме изправени, не са. ФИФА има нужда от дълбоко преструктуриране", обяви Блатер и продължи:

"Въпреки че спечелих нов мандат за ръководител, не мисля, че имам мандат да бъда такъв от целия световен футбол. Затова реших да се оттегля, като ще продължа да изпълнявав задълженията си до новите избори. Следващият редовен конгрес на ФИФА ще се проведи на 16 май 2016 в Мексико, но искам извънредният да бъде проведен възможно по-скоро", добави той.

Швейцарецът поясни, че ще свика извънреден конгрес, на който да бъде избран нов президент на ФИФА.

“Аз няма да се кандидатирам. Тясно свързан съм с ФИФА и нейните интереси. Тези интереси са ценни за мен и затова взимам това решение", допълни швейцарецът.

79-годишният Блатер бе преизбран да бъде начело на ФИФА до 2019 година преди четири дни. Това стана в разгара на грандиозен корупционен скандал в световната футболна централа.

Швейцарецът зае мястото на Жоао Хавеланж през 1998 г., а след това спечели изборите и през 2002 г., 2007 г. и 2011 г.

Очаква се изборите за нов президент на централата да бъдат между декември тази година и март следващата година на извънреден конгрес на Международната футболна федерация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

66

Анонимен

преди 8 години

До Има време...Стига с тези простотии - американски присъствия. Като имахме съветско присъствие и какво - цъфнахме и вързахме. Като ни управляваха бивши комунистически величия и сега техните деца и внуци, какво станахме богата и просперираща. Като не ти харесват американците ходи в Русия или обратното. Писна ми от плоските ви коментари.

65

Анонимен

преди 8 години

Перука Гранде има ли някаква визия по случая?

64

cepelceli

преди 8 години

Принц Али -президент на ФИФА!

fallback