Снимка: bgonair.bg
fallback

След драматичното развитие с арестите и разследването на няколко високопоставени служители, сега ФИФА е изправена пред решителен ден. Водещите й спонсори призоваха за повече прозрачност в управлението на организацията. Те обявиха, че въпреки скандала нямат намерение да се отдръпват от международната федерация.

Реакции дойдоха от четирите най-големи спонсора на световната организация. Първа от компаниите реагира "Адидас", която е партньор на ФИФА от 45 години и има договор за още 15. От там заявиха, че след новините за арестите могат единствено да насърчат ФИФА да продължи да утвърждава и следва своята политика на прозрачност във всичко.

Фастфууд гигантът "Макдоналдс", която си сътрудничи с федерацията от 1994 г., обяви, че следи ситуацията много внимателно и че за тях въпросите, касаещи етиката и корупцията, са от голямо значение.

Този продължителен спор опетнява мисията и идеалите на Световното първенство, коментираха и от дългогодишния партньор Coca Cola, а кредитният гигант Visa заяви, че очаква от ФИФА предприемането на бързи и незабавни стъпки.

Според бившия ръководител на Международния олимпийски комитет Майкъл Пейн спонсорите могат да се разграничат от случващото се във ФИФА, но да продължат договорите си. По думите му те могат да спонсорират световното първенство и футбола, но не и самата ФИФА.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 8 години

"По думите му те могат да спонсорират световното първенство и футбола, но не и самата ФИФА."Това за баламосване на масите ли го е казал? Световното първенство се организира от ФИФА, така че това, че спонсорите ще спонсорират първенството, означава, че ще спонсорират и ФИФА, просто няма да наливат пари директно в организацията, за по заобиколен път, за да може мнозинството от немислещи овце да остане с впечатлението, че има някаква промяна.

6

Анонимен

преди 8 години

"Фастфууд гигантът "Макдоналдс", която си сътрудничи с федерацията от 1994 г., обяви, че следи ситуацията много внимателно и че за тях въпросите, касаещи етиката и корупцията, са от голямо значение."Винаги ми е изглеждало абсурдно компания, произвеждаща нездравословна храна, която рано или късно ще те убие, да рекламира продукцията си на спортни събития.

5

Анонимен

преди 8 години

Въпреки скандала, спонсорите не се отказват от дойната си крава, генерираща милиарди и многократна възвръщаемост.

fallback