Сесил Каратанчева. Снимка: Reuters
fallback

Втората ракета на българския тенис Сесил Каратанчева се класира за втория кръг на "Ролан Гарос", след като постигна меко казано изненадваща победа над сръбкинята и 25-а в света Йелена Янкович след 6:3, 6:4.

Бившата номер 1 в световната ранглиста, която заемаше тази позиция през 2008 година, преклони глава пред нашето момиче, което записа 4-та поредна победа в турнира, като броим и трите й мача от квалификациите.

Преди мача сръбкинята бе обявена за абсолютна фаворитка, макар да не се намира в много добра форма напоследък.

С победата си нашето момиче си осигури 110 точки за световната ранглиста и така ще си върне мястото в челната стотица.

В спор за място в третия кръг тя ще срещне Ирина Фалкони или Манон Арканьоли.

Това иначе бе втората среща между нашето момиче и сръбкинята, след като те се срещнаха преди 10 години на турнира в Москва, когато Каратанчева надви сръбкинята след 6:2, 6:1.
 

Подробности за мача четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Мухобойко

преди 8 години

Браво Сесил, ама що тъй не ми отговаряш на смс- ите,да не си си сменила номера?

13

Анонимен

преди 8 години

Евала лично неин е успеха които си е българин си е тъкав по рождение не по желание кой от кой по българин тия дни баси хората до вчера какви бяхте аз поне от25год съм българин и нямам намерение да се доказвам заради разни интереси

12

Анонимен

преди 8 години

Винаги съм знаел че Каракончева е по-качествена от ***.Когато ФАКТИТЕ говорят и Боговете мълчат.Асковския *** го отнесоха като куцо пиле домат.Както казах преди близо година , късметът свърши и 30-40 място е логичното за провинциалнотонедоразумение.Най-добре да се откаже от наемането на гарсониерата в Монако и резиденцията защото ще му дойде скъпичко. Там е за богати хора а не за неудачници.

fallback