Елена Исинбаева. Снимка: архив, Reuters
fallback

Световната рекордьорка в овчарския скок Елена Исинбаева подписа договор за 5 години с руските въоръжени сили, съобщи ТАСС.

 "Знаменитата състезателка на скок височина, двукратната олимпийска шампионка, притежателката на 28 световни рекорда, заслужилият майстор на спорта на Русия Елена Исинбаева взе решение да продължи службата си с договор във въоръжените сили. Заповедта за 5-годишния контракт е подписана от министъра на отбраната генерал Сергей Шойгу. Капитан Исинбаева е назначена на длъжност инструктор по лека атлетика към Централния спортен  клуб на армията", съобщи началникът на прес-секретариата на ЦСКА Сергей Власов.

 "Много се радвам, че се връщам в редиците на ЦСКА, чиито възможности са безгранични. Нашите цели и амбиции изцяло съвпадат", коментира Исинбаева.

На щат в армейския клуб от 2013 година са общо 14 спортни отбора със състав от 400 военнослужещи с договор в четири спортни роти в Москва, Санкт Петербург, Ростов на Дон и Самара.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Дедо Либен

преди 8 години

И ние имаме ЦСКА *** вече неаме армия...странно...а, некои казват. че и ЦСКА скоро нема има...бе, то дръжава не остана ние за цска и армия си говорим..

8

Анонимен

преди 8 години

абе там, вечните времена от соца, спортисти, армия, заслужили, по-заслужили, най-заслужили.

7

Иди Амин

преди 8 години

Така се прави - когато най-добрите спортисти се оттеглят, опитът им се взима и предава на по-младите поколения. В това отношение московското ЦСКА няма нищо общо със свинарника от Борисовата градина - там през 1-2 години се подвизава един "екзекутор" с две заучени тактики, а уж легендите им от славната история са избягали през девет планини в десета.

fallback