Снимка: БТА
fallback

Ювентус победи с 2:1 Реал Мадрид в първа полуфинална среща между двата отбора, играна в Торино.

Головете за домакините отбелязаха юношата на Реал Мората и Карлос Тевес от дузпа. За тима от Мадрид пък се разписа Кристиано Роналдо. Това беше гол №76 за португалеца в Шампионската лига, с което той изпревари Лионел Меси с един гол в съперничеството помежду им.

Двата отбора направиха страхотен мач, след който интригата преди реванша на 13 май остава жива.

През първото полувреме головите положения пред двете врати бяха много, а след почивката значително намаляха. „Старата госпожа” обаче стигна до успеха през него, благодарение на образцова контраатака, при която Тевес беше спънат в наказателното поле и после вкара от бялата точка. В края Йоренте пък пропусна великолепна възможност да направи живота на Юве по-спокоен преди двубоя на „Сантяго Бернабеу”.

До края на мача Ювентус задържа преднината си, за да се поздрави с победата. Любопитното е, че преди 13 години торинци отново спечелиха у дома срещу Реал в мач от същата фаза на турнира. Тогава резултатът беше 3:1 и реванш, а след него "черно-белите” се класираха на финал, загубен от Милан след изпълнение на дузпи.

Подробности за мача четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 8 години

Моля бате Минко да каже какви залози ще направи.Той печели от такива залози

4

до 5

преди 8 години

Ако Юве играят за хикс на Бернабеу ги очакват поне 2 гола,аз така смятам :)Атлетико се опитаха да играят подобна игра като гости и бяха отстранени,но мач с мач не си приличат.

3

италиански циганин

преди 8 години

Тъкмо в реванша ще се разбере що е то италианска защита-мисля, че са специалисти в тази област и според мен Ювентус ще я докара до финал.

fallback