Снимка: Reuters, архив
fallback

Владимир Кличко успя да спечели поредния си мач на професионалния ринг, след като победи Брайън Дженингс по точки в сблъсъка между двамата, който се игра в легендарната "Медисън Скуеър Гардън".

Американецът обаче се бореше мъжки и издържа през всичките 12 рунда, но в крайна сметка победата отиде на сметката на Влад, след като двама от съдиите съдиите присъдиха 116-111 точки за него, а третият - 118-109.

Така Кличко има вече 18 защити на световната титла.

С тази победа Владимир успя да запази титлите си във версия WBA, IBF, WBO И IBO.

През кариерата си той има внушителната брой от 64 победи и само 3 загуби.

Освен това с днешния успех той изравни рекорда на Джо Люис за най-много мачове, за световната титла.

Като цяло американецът демонстрира доста добра игра срещу световния шампион и дори започна в първия рунд по-агресивно от него, докато в петия рунд успя да нанесе два много силни удара в главата на Влад.

Надлъгването между тях обаче бе по-скоро тактическо, но в 12-ия рунд Кличко се активизира и нанесе няколко много тежки удара на съперника си, което в крайна сметка със сигурност е повлияло при оценките на съдиите.
 
Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Forza Roky!!!

преди 9 години

Най-великия за всички времена-Роки Марчиано!След него са Джо Луис,Джо Фрейзър,Влодимир Кличко,Лари Холмс и Виталий Кличко!А прехваления преди 30 години Майк Тайсън е твърдо извън топ 10 !!!

39

Анонимен

преди 9 години

И във бокса трябва поне малко интелект и скромност. А нашичкият няма и от двете. Но по дискотеки и купони сигурно е най-великия. Сигурно още в празната му тиква ехтят залповете на Кличко но той върви...напред?!? Тава напред при него е....Мъглявината Андромеда. Още по-мъглива ще стане след като го изтъркаля и следващият противник.

38

Анонимен

преди 9 години

Не мога да разбера едно, тръгна като аслан а се върна пос.ан. И продължава да говори глупости и най-лошото е, че не осъзнава колко далече е от нивото на Кличко, че е с манталитета на селски бег на селския мегдан който може само да е идол в очите на себеподобни селяци със сходен манталитет. И да се прави на велик в чалгитеките където да понабие някой пиян пубертет. Но..,върви напред към пълната простотия.

fallback