Снимка: Reuters
fallback

Байерн Мюнхен е готов да излезе с оферта за защитника на Челси Бранислав Иванович, твърди вестник "Експрес".

Както е известно, сърбинът има само една година до края на договора си с лондончани, които му предлагат удължаване на контракта само за един сезон. Желанието на играча обаче е преподписване за още две години.

Именно разминаването между двете страни е накарала бранителя да потърси алтернатива. Още преди време се появиха информации, че той е накарал агента си да преговаря именно с Байерн. Сериозен интерес към Бранислав има и от ПСЖ.

В Челси е позната практика да предлагат само едногодишни нови договори на всички футболисти, които са минали трийсетте години. В тази категория попада и 31-годишният сърбин.

Иванович е един от любимците на мениджъра Жозе Моуриньо, който лично е настоявал пред босовете на Челси да му предложат договор до 2018 година.

Ако Иванович и "сините" не постигнат консенсус е твърде вероятно клубът да го продаде през лятото, за да може да прибере някаква трансферна сума за правата му. В Байерн пък изпитват сериозни проблеми в центъра на отбраната си. Холгер Бадщубер и Меди Бенатия често са контузени, а Данте е изключително неубедителен.

Смята се, че баварците ще изкушат Иванович, удовлетворявайки желанието му да действа на любимия си пост - именно в сърцето на защитата.

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback