Снимка: Чарлтън

18-годишният български вратар на Чарлтън Димитър Митов изуми света миналата седмица. Стражът вкара фамозен гол от 90 метра, с който може да влезе в рекордите на Гинес и всички заговориха за него.

В събота Митов стана и шампион с Чарлтън в Чемпиъншип до 18 години след победа с 1:0 над Кристъл Палас. В последните секунди българинът направи феноменално спасяване, с което узакони титлата на отбора си.

Въпреки всички успехи през последните дни, Митов остава здраво стъпил на земята и тренира все повече, за да успее да се добере до голямата си мечта – да пази на вратата на Манчестър Юнайтед.

Ето какво каза той в интервю, специално за Gol.bg:

Как точно се получи голът?
- Не целях да вкарам гол. Треньорите ни бяха дали указания първите 10-15 минути да играем на сигурно. Като ми върнаха топката, единственото, което мислих, е да я изпратя в предни позиции.

Можете да влезете в Книгата на Гинес?
- Да, на следващия ден разбрах, че има шанс да вляза в рекордите на Гинес. Зарадвах се, разбира се, но това не е най-важното.

Произлизате от футболно семейство. Баща ви е бивш вратар. Как реагира на гола ви?
- След мача му казах по телефона какво попадение съм вкарал. Той не успя да повярва, аз също. След това ме попита: "Ти наистина ли си вкарал гол от 90 м?. Той е бивш вратар и редовно ми дава съвети, което много ми помага.

Ще ни разкажете ли повече за вас. Къде сте пази ли у нас, как се стигна до трансфера в Чарлтън?

- Преди да дойда в Чарлтън, играх за Чавдар (Етрополе). Бях с националния отбор на България в Германия за елитните квалификации. Явно там са ме забелязали от английския клуб, след което са се свързали с моя агент и ме поканиха на проби.

Цялото интервю на Димитър Митов четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase