Тодор Батков Снимка: архив, Булфото

Президентът на Левски Тодор Батков не скри разочарованието си от загубата на ЦСКА с 0:2 от Ботев в Пловдив.

Именно този резултат прати „сините“ във втората шестица на „А“ група, а босът на клуба намекна, че вечният съперник нарочно е паднал.

Още по темата
„Не искам да говоря за ЦСКА, мога много да кажа, но всеки има глава на раменете си и очи, и някакви знания за футбола, и е наясно какво се случи. Аз ли да го казвам, след като цяла България видя“, каза Батков, който присъства на днешното заседание на Управителния съвет. „Но ние сами сме си виновни, факт. Загубихме точки срещу по-слаби съперници и се докарахме до ситуацията, в която да зависим от други“, добави адвокатът.

„Не искам да коментирам феърплей, мъжкарство и т.н. Мога само да заявя, че Левски не е влизал и няма да влиза в такива сметки. Независимо от горчилката сезонът не е завършил. Продължаваме за Купата, имаме реален шанс да я спечелим“.

Той потвърди новината, че спортният директор Георги Иванов-Гонзо си е подал оставката, но той не я е приел. „Да, отказах да я приема. Моделът, по който се развива Левски, е негово дело и не мисля, че е лош. Драстични промени на този етап няма да правим“, продължи Батков.

Той каза още, че класирането във втората шестица не го интересува, но иска 10 победи там „Дали ще бъдем седми или пети, или четвърти, или дори трети за мен няма голяма разлика, след като не сме първи. Нелепо е, че сами сме си виновни и вместо да решим голяма част от интригата до декември, ние се оставихме до последните мачове“.

„Може би по друг начин трябваше да изглежда отборът в Разград, да излезе с друга мотивация, да се представи много по-добре, отколкото се представи, това също е шанс, който пропиляхме“, заяви още Батков по повод загубата с 0:1 от Лудогорец, която се оказа фатална за оставането на „сините“ във втората половина на „А“ група.

Накрая той коментира и проблема с лиценза на клуба. „Много е трудно. Предписанията са такива, каквито за други отбори. В рамките на възможностите ни ще покрием каквото можем. Надявам се да се справим, но е тежко“, завърши Батков.

Още новини от българския футбол четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase