Снимка: архив, Булфото

Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев не одобрява настоящия формата на „А“ група, според който първенството се разделя на две шестици. Това обяви специалистът в интервю пред клубния сайт на разградчани.

„Аз лично не го одобрявам. Смятам, че в първенството трябва да участват 10 отбора. И всички да играят помежду си по четири пъти“, каза Дерменджиев, а запитан на въпрос дали очаква да има феърплей, отговори: „Гледам само Лудогорец. Интересува ме единствено как играе моят отбор. Нищо повече.“

Той коментира и предстоящото гостуване на Славия в последен кръг в „А“ група от редовния сезон. Мачът в София ще се играе в събота от 14:30 ч.

„Състоянието на терена на стадиона в "Овча Купел" ме притеснява. Но това не може да бъде оправдание за нас. Но също така трябва да спомена, че в Славия са професионалисти. Г-н Венцеслав Стефанов е един добър ръководител и вярвам, че теренът ще бъде изчистен и подготвен, въпреки тежките климатични условия“, заяви той, след което добави, че единствено Марселиньо е под въпрос за срещата.

„Ние имаме респект към Славия. В София ще излезем крайно мотивирани срещу този съперник. Трите точки от този мач за нас са изключително важни. Славия е труден отбор и играе силно срещу всички отбори от първата шестица. Ангажираността от наша страна към този мач ще бъде на сто процента.“

Дерменджиев каза още, че не го интересува кой измежду Левски и Ботев (Пловдив) ще играе в първата шестица, а след това говори и за изтичащите договори на Дани Абало, Александър Барт и Фабио Ешпиньо.

„Това са добри футболисти. Има разговори с тях по темата. До края на първенството ще има яснота по въпроса с договорите на Дани, Барт и Фабио.“

Накрая специалистът заяви, че завършването на трибуна „Моци“ ще даде допълнителен импулс на Лудогорец. „В процес е изграждането на един много добър стадион. Аз и футболистите сме въодушевени от този факт. Няма нищо по-хубаво от това Разград да разполага с един модерен стадион. Феновете го заслужават“, завърши Дерменджиев.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase