Снимка: Reuters
fallback

Всеки от футболистите на Пари Сен Жермен ще получи по 1 млн. евро премия, ако клубът спечели Шампионската лига, съобщи "Льо Паризиен", като се позова на информация от клуба за всички възнаграждения до края на сезона.

Въпреки че беше наказан за нарушения на финансовия феърплей, клубът ще прояви щедрост, която ще компенсира с постъпленията от УЕФА.

Клубното ръководство е планирало и премиите в предишните етапи на турнира, като отстраняване на Челси на 1/8-финалите в днешния мач на "Стамфорд Бридж" ще осигури на футболистите по 250 000 евро.

При участие на 1/2-финалите сумата нараства на 400 000, за достигане на финала на 700 000, а при успех на 6 юни в Берлин, сумата става седемцифрена.

Солидни премии се предвиждат и при спечелване на титлата в Лига 1. Ако успеят да се преборят с конкуренцията на временния лидер Лион, играчите ще приберат по още 400 000 евро.

Победа за Купата на лигата ще им донесе по още 40 000, а при требъл във вътрешните турнири заедно с Купата на Франция, премията нараства на 600 000 евро на човек.

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Анонимен

преди 9 години

NA VSEKI IGRAC OT LUDOGOREZ BFS OBESHTAVA POEDIN GOL..

fallback