Снимка: архив, Булфото
fallback

Берое победи с 2:1 Лудогорец в първи 1/8 финал в турнира за Купата на България.

Попаденията за старозагорци вкараха Елиаш и Мапуку. Точен за гостите бе Фабио Ешпиньо.

През първата част домакините бяха по-активни и достигнаха до преднина. В 31-ата минута Салим Керкар центрира от корнер и Елиаш надскочи Анисе и с глава откри резултата.

В 62-ата минута Фабио Ешпиньо от пряк свободен удар изненадващо прехвърли вратаря Макенджиев, изравнявайки резултата в срещата.

Берое отново взе аванс 10 минути по-късно, когато Анисе загуби топката в половината на Лудогорец и топката достигна до резервата Самир Аясс, който подаде към Мапуку и нападателят със силен удар реализира второто попадение за отбора от Стара Загора.

В последните секунди на двубоя гостите можеха да стигнат до равенство, но след центриране отляво на Марселиньо, от непосредствена близост Анисе би в обсега на вратаря Макенджиев, който с крак изби топката в корнер.

Двубоят трябваше да се играе през есента на миналата година, но беше преместен заради участието на Лудогорец в груповата фаза на Шампионската лига. 

Още спортни новини четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

До 3-ти фен

преди 9 години

Доста си заблуден, от много време футбола не е за феновете. Пък и в България какви фенове бе. Единия софийски клуб се бие в гърдите, че половин България го обича, другия-другата половина, а на дербитата им 8 хил зрители макс.

15

Анонимен

преди 9 години

Берое ще мине като валяк през подуянските селяни. Победата над Лудогорец е успех. Честито на всички заралии!

14

Beroe

преди 9 години

Poduene rules!

fallback