Снимка: архив Reuters

Бившият капитан на българския национален отбор по футбол Стилиян Петров даде интервю за Би Би Си, в което споделя, че отново се чувства жив, оставяйки зад себе си тежките месеци на борба с левкемията.

Стенли беше интервюиран от бившия си съотборник в шотландския Селтик Джон Хартсън, който също се пребори с най-коварната болест. Уелсецът бе диагностициран с рак на тестисите през 2009 година и трябваше да бъде опериран заради разсейки в мозъка и белите дробове.

„В началото не знаех дали изпитвам шок, страх или объркване. Гледаш се и се питаш „Защо, къде сбърках, как се случи всичко това”. Беше наистина много страшно”, разказва Петров.

Изминаха три години оттогава и някой ми беше казал през какво ще мина и че периодът ще бъде много дълъг. Аз си помислих: „никакъв шанс”. Подкрепата към мен беше невероятна, защото хората искаха да бъдат част от моята борба.”

„Докато си лежах на леглото в болницата, виждайки подкрепата на феновете, които ставаха и ръкопляскаха в 19-тата минута на мачовете... Нямах право да се предавам. Аз трябваше да им покажа, че се боря. Не можех да предам всички тези хора.”

„Те го правеха във всеки мач в продължение на година и половина, докато аз ги помолих да спрат. Когато видиш нещо подобно, не можеш да го игнорираш. Трудно е да опиша какво чувствах тогава. Трябва да си част от това, за да го усетиш. Затова винаги ще обичам този клуб (б.р. Астън Вила)”

„Тогава си казах, че все още искам да бъда баща и съпруг. И исках да видя децата си женени и да имат свои деца. Това е мечтата ми е искам да се боря за нея.”

Още от интервюто на Стелиян Петров четете в Gol.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase