Снимка: Ройтерс

Един от най-великите футболисти за изминалия век Марко ван Бастен заяви, че звездата на Барселона Лионел Меси е по-талантлив от настоящия носител на Златната топка Кристиано Роналдо.

"Кой е най-добрият футболист в света? Аз избирам Меси, защото той е естествен и притежава по-голям талант от Роналдо. Но Кристиано е страховит, защото вкарва много голове и прави разликата във всеки мач", каза Ван Бастен, който коментира и нападателното трио на каталунците.

"Когато един отбор притежава в атака Неймар, Меси и Суарес, треньорът трябва да мисли само върху това как да се защитава, защото тримата отпред винаги ще вкарват голове. Лесно е да се каже, но е логично, защото тези тримата могат да направят разликата във всеки мач."

"Неймар е страхотен футболист и аз му обърнах голямо внимание, защото исках да го видя как играе след големия медиен шум покрай него. Но на световното първенство той ме убеди в качествата си. За съжаление се контузи, но аз видях достатъчно, за да бъда убеден, че той е фантастичен играч."

"Според мен Луис Суарес е наясно, че е сбъркал при инцидента с Киелини и не смятам, че той ще го повтори. Но според мен футболисти, които влизат грубо и чупят крака са по-лоши от такива, които хапят", завърши своя коментар Марко ван Бастен.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase