Снимка: Булфото
fallback

Мажоритарният собственик на "Левски" Тодор Батков обяви на специална пресконференция, че няма намерение да абдикира от поста си на президент на клуба, въпреки че ще прехвърли част от властта на привържениците.

Както е известно, след настъпването на новата година, в ръководството на Левски ще бъдат създадени два нови поста, които ще бъдат заети от представители на тръст "Синя България" и Националния клуб на привържениците. Това е резултат от 15-те процента акции, които двете организации ще получат от Батков, съобщава БТА.

"Ще предложа изменение на устава за увеличаване на членовете на Управителния съвет до седем души и да поканим за участие двете юридически лица, които символизират организираните привърженици - тръст "Синя България" и Националният клуб на привържениците. Тяхното участие в управлението на клуба е нормално, правилно и дълбоко символично”, посочи Батков.

Той бе категоричен, че не се отнася към Левски просто като бизнес. "Идеята на тръста се възприема все повече присърце и е време аз да изпълня ангажимента, който поех към феновете. Обещах да предоставя част от своите акции срещу писмен договор, а тръстът да осигурява една сериозна сума в годишния бюджет. Говорихме за нещо от порядъка на 1 милион лева годишно”, посочи още Батков.

От пресконференцията днес стана ясно, че Левски дължи 578 000 евро на треньори, футболисти и други лица, но това едва ли ще застраши клубния лиценз за предстоящия сезон в българската футболна "А" група и евентуално европейските турнири.

Финансовият директор Константин Баждеков посочи, че клубът изостава с два месеца и половина за заплатите на служителите в Детско-юношата школа, както и с 26 дни и 20 процента за първия отбор.

"Имаме сериозни финансови затруднения. Изоставаме с месец за заплатите на първия отбор и с близо 2 месеца за персонала. Дължим на клубове и футболисти, с които сме разтрогнали. Нещата продължават да бъдат напрегнати, но ние полагаме кански мъки, за да оцелеем в бурята. Ще направим това ръка за ръка", заяви  Тодор Батков на пресконференция на "Герена".

Относно тези 578 хиляди евро, които Левски дължи на различни лица и организации, той добави: "По някои ще водим съдебни битки, защото така просто няма да стане”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 9 години

Батков няма намерение да напуска поста си в Подуяне.-----------------------------------------------------------------------------Много добре! Дано Лупи и Венци ( Перуцитата и Лечо) се задържат още 5-6 години за да престане тази мъка веднъж за винаги.

11

dew point

преди 9 години

До ПутевВелик обор? Тази сбирщина качулати + всякаква форми на ритане, хвърляне, блъскане, на топка или играч от друг отбор? Дано Батков пребъде в Подуяне!

10

sallaadin

преди 9 години

Батков кажи за Пеевски?

fallback